Első bejegyzésem nem a klasszikus értelmében vett recept lesz...
Elgondolkodtál már azon, hogy lehet emeletes (ismertebb nevén Latte Macchiato) kávét csinálni?
Amire az itt látható csodához szükséged lesz:
- Tej
- Némi hosszú kávé (sose méricskélem), eddigi tapasztalataim szerint gabonakávéból is remekül működik
- Tiramisu likőr (Amarettoval az igazi) vagy bármilyen szirup, de természetesen a nélkül is emeletes lesz csak nem ilyen sok
- Tejhabosító:)
- Én cukrot nem rakok bele, de ha muszáj akkor egy kis barnával az igazi
- Meg persze egy szívószál és/vagy hosszú nyelű kanálka is dukál
Mi a trükk?Mivel Valakinek már fúrja az oldalát, hogy mi a dolog titka, és aztígértem neki, hogy majd ha elkezdem a blogom, meglátja, hát itt van:
Rém bonyolult:) a kávé legyen melegebb, mint a tej. Akkor jó, ha a tej langyos, a kávé pedig forró. Én a következő sorrendet szoktam követni:
- A pohár aljába öntök egy kis hideg likőrt.
- Felmelegítem a tejet, de ügyelek, hogy ne legyen túl meleg, mert akkor vegyülni fog a kettő.
- A tejhabosítóval kissé felhabosítom (gondoltad volna, hogy erre való?), de nem túlságosan, mert akkor túl magas lesz a hab és az nem szép.
- Óvatosan ráöntöd a forró kávét (ha nem friss, akkor felmelegíted (vigyázz, oda ne égjen!))
- Ha szerencséd van, úgy fog kinézni, mint az enyém...
A tetejét meg lehet szórni fahéjjal. Tapasztalataim szerint kakaóval (főleg cukrozottal) nem szerencsés, mert akkor oda a tejhab.
szuper!! :)
VálaszTörlésaztan hajra a receptekkel! :)