Kicsit elcsendesedtek a hullámok a fejem felett, hétvégén kipihentük magunkat, kirándultunk egyet, úgyhogy újult erővel vetem most bele magam a blogolásba ismét:)
Összességében nem voltam vele megelégedve, mert többnyire embert lehetett volna ölni vele, és nagy problémám volt, hogy kelés közben beszáradt a teteje, ami nem engedte tovább kelni, így igen sűrű lett. Így határoztam el, hogy akkor innentől kenyérsütőgép:)
Tehát az Új Kenyér:
Az alaprecept a kenyérsütőgép receptfüzetéből származik, amit kicsit módosítgattam, bővítettemHozzávalók:
- Víz - 320 ml
- Teljes kiőrlésű liszt - 400 g ezt én szét szoktam bontani, mikor hogy de ha van itthon mindegyik lisztből, akkor:
- 250 g tk búzaliszt
- 100 g tk tönkölyliszt
- 50 g tk rozsliszt
- Fehér liszt - 160 g ezt a következő képpen bontom szét BL 80 hiányában:
- 130 g búzaliszt
- 30 g rétesliszt
- Só 2 kisk.
- Cukor 1 ek. (a recept többet ír de nem kalácsot csinálunk:) én barnát szoktam
- 3 ek olaj
- Zacskós élesztő - na itt mindig gondban vagyok, mert egy zacskónál kevesebb is elég csak ugye mit csinál az ember lánya a maradékkal, hamar tönkremegy... úgyhogy lehet ele rakni nem zacskósat is
Ha késleltetem a sütést, akkor ugye figyelni kell rá, hogy az élesztő ne nagyon érintkezzen semmivel.
Az eredmény valami ilyesmi:
Szia!
VálaszTörlésMár egy ideje próbálkozom a teljes kiőrlésű kenyérrel, de sosem sikerült. A te recepteddel tökéletes lett, ezúton is köszönöm szépen, hogy megosztottad!
:))))
Hú én ezt már nem is sütöm, azóta "limarázódtam". Nagyon boldog vagyok, örülök neki!:)Köszönöm, hogy elmondtad!
VálaszTörlés