2010. január 14., csütörtök

Körkérdés: krumpli és répa együtt?

szia mindenki, aki tud segíteni:)

van olyan jó ötletetek/receptetek nagyon egyszerű hozzávalókból mondjuk főzelék vagy bármi más krumpli (hagyma) és répa együttes felhasználásával? ezeket legalább lehet kapni. egy főzelékbe ezek együtt megfőnek? asszem igen, de nem mertem kipróbálni:)

igen, tényleg ilyen komoly problémáim vannak:D gugli nem segített

5 megjegyzés:

  1. En szoktam egyutt fozni krumplit meg repat, kb. egy idoen fonek meg, szoval tok jo. A krumplit kockazod, a repat kb. fel centis karikakra vagod, parolod.
    En imadom csak igy elnassolgatni is, de ha krumplinyomoval osszenyomod, akkor tok fini repas-krumplis "koretet" kapsz.
    Csinaltam mar repas-krumplis fozeleket is, az is teljesen jo.
    Lereszelsz krumplit+repat, kicsid hagyod allni, majd kinyomkodod a levet, ha csak ezekbol a hozzavalokbol akarod csinalni, akkor jol osszenyomva kis halmokat raksz egy sutopapiros tepsire, es jol megsutod mindket oldalat - nyamm :) Ha hasznalsz mast is, akkor rakhatsz bele keves lisztet,zsemlemorzsat esetleg, hogy jobban osszealljon. De emlekeim szerint teljesen jo ezek nelkul is.
    Sult repa szojaszosszal (abban sutod meg 2 ek olajon (fontos, hogy nem parolod, hanem sutod! Ez mondjuk fott krumplival megintcsak nyam-nyam
    Hat hirtelen scak ezek jutottak eszembe...

    VálaszTörlés
  2. Etus egy angyal vagy! pont ilyenekre gondoltam! iylen egyszerű de nagyszerű ötletekre. köszönöm szépen!

    ez a szójaszószos történet úgy néz ki hogy először beszószozom a répát és úgy sütöm ki olajban? vagy az olaj meg a szósz is megy a serpenyőbe és arra jön a répa?

    VálaszTörlés
  3. hat en ugy szoktam, hogy keves olajon (dio olajjal a legfinibb) elkezdem sutni a repat, es aztan 1-2 perc utan ontom hozza a szojaszoszt. Sozni nem is szoktam, minek, a szojaszosz ugyis sos... a lenyeg, hogy el kell talalni azt a sutesi idot, hogy a repa meg ne legyen "tulsult es tul puha", hanem roppanos, de haraphato nyamiiiii megyek is sutok egy adagot magamnak... :)

    VálaszTörlés
  4. a hetvegen tervezem hogy vegre megsutom a rozskenyeredet... wish me luck! :)

    VálaszTörlés
  5. Kívánok!
    figyelj a víz mennyiségre azért, nem biztos hogy pont annyi kell. Jénaid van hozzá???

    VálaszTörlés