2010. június 17., csütörtök

"Limara a konyhámban"

Hosszú tervezgetés után kisült nálam is Limara jól bevált fehérkenyere

Tegnap megsütöttem a jéniamban, ami sajnos kicsi volt, kinőtte. Majd néhány perc múlva a felismerés is belém hasított, hogy kihagytam a sót. Úgyhogy ez a gyönyörűség mehet bundáskenyérnek vagy kacsáknak (bár szerintem még ők sem ennék meg) vagy kenyérpudingnak vagy ilyesminek...


i

Aztán ma nekiálltam újra, a tészta felét jénaiban sütöttem, a másikat pedig gőzös sütőben. Remélem, most nem hagytam ki semmit...


Tesók:

Köszönöm a segítséget, Kenyértündér-Limara!!!

7 megjegyzés:

  1. Tudom, nem vigasz én is többször kifelejtettem már a sót:))) Csodaszépek a kenyerek! :))

    VálaszTörlés
  2. NEKED KÖSZÖNHETEM :)
    simán kijön belőle 2 kisebb cipó:)

    VálaszTörlés
  3. Szia Gyonyoruek a kenyerek, csak azt nem ertem nekem miert nem cserepes a heja, bar ezt meg csak egyszer sutottem, de megprobalom megint. Most Limara pitajara keszulok, mivel most jottunk meg Gorogorszagbol, igy megprobalom a gyrost ithon is elkesziteni. Pa sok sikert

    VálaszTörlés
  4. szia, nelly!
    nem vagyok egy szakértő, de az én tapasztalataim szerint a legfontosabb, hogy a sütőből azonnal a lehető leghidegebb közegbe kerüljön, nekem ezért vannak kinn az erkélyen. Ez előtt, amikor kiveszem a sütőből lespriccelem hideg vízzel (nyáron akár a hűtőbe teszem a permetezőt)
    És ha megnézed, azért van némi különbség a tegnapi és mai kenyér között cserepességben. A nagy sokkal cserepesebb lett. Úgyhogy szerintem még ez is számít (Limara, ha olvasol, erősíts meg kérlek:D)
    A kisebb kenyereim nekem se cserepesednek:)

    VálaszTörlés
  5. Gyonyoruek! En meg nem voltam ilyen bator, mint Te, bar egy ideje tervezem a kenyersutest. Ha ilyen szepek lesznek az enyeim is, annak nagyon fogok orulni!
    Gratulalok!

    VálaszTörlés
  6. Judith!
    A Jénai volt az énb megmentőm...az előtt én se sütöttem ilyen szépet:) ez az öregtészta meg valami csodás. Ajándékba adtam a kenyereket, és jött is visszajelzés, hogy
    "nagyon finom és érezni azt a "őskovászt" vagy mit ami a boltiban nincs benne":D (próbáltam elmagyarázni, mi az az öregtészta)

    Limara receptje szerintem bárkinek sikerülhet, neked meg aztán pláne!!! Csak bátorítani tudlak

    VálaszTörlés
  7. utallak utallak utallak! Meee' lett ilyen szep a kenyered????? En is sutottem mar Limara jol bevalt feher kenyeret, de nekem nem lett szep, es finom se, nagyon el is keseredtem :( Lehet hivlak telefonon vmikor oszt jol kifaggatlak a fortelyokrol... :)

    ui: biztos hogy bennem van a hiba, hogy nem sikerult anno amikor probaltam :( Eddig egyedul Limara express croissant-ja sikerult ehetore, viszont az nagy kedvenc azota is a csaladban :)

    VálaszTörlés