2010. március 25., csütörtök

Kölespehely-puding

Régóta keresgéltem már kölespehelyt tartalmazó recepteket, nem igazán jártam sikerrel. Hát most "kitaláltam" egyet.
Egy ideje nincs itthon kenyér, csak ilyen puffasztott bikafingok azt meg mégse reggelizhettem, hát főztem kölesphelyeből kását - kicsi tej, kicsi víz, kicsi nyers nádcukor. Megszoktam, hogy zabpehelyből mindig egy csészényit mérek ki, azt vizezem/tejezem amíg felveszi. Ezzel is így csináltam, de a tapasztalat azt mutatja, inkább tejbegrízként kell legközelebb adagolni (egy decihez egy evőkanál és a végén rá még egy kanál pehely), mert rengeteg lett egy csészényi kölesből. Sőt, ha jobban belegondolok, egy csészényi se volt.
Nem tudtam mit csináljak a "maradékkal", hát formákba öntöttem némi eperdzsemmel (SPAR-os -mea culpa). íme az eredmény:



Hmm... :)

3 megjegyzés:

  1. wow, ez biztos fincsi volt! :)
    rákívántam most egy kis pudingra...
    jó a tányér,ikeás? :)

    VálaszTörlés
  2. még szép^^ van hozzá bögre is:D

    VálaszTörlés