2016. április 27., szerda

Gluténmentes vegán babakeksz


Hozzávalók
  • Egy nagy alma vagy két kisebb
  • 1 db banán
  • 100 gr kölesliszt (tipp:köles+kávédaráló)
  • 100 gr rizsliszt
  • 50 gr kókuszzsír

A gyümölcsöket reszeljük le. A kókuszzsírt és a liszteket keverjük össze, ha van késes robotgépünk, azzal nagyon gyorsan megy. keverjük össze a gyümölcsökkel és tegyük hűtőbe legalább egy fél órára egy erősebb zacskóba/kinyomózsákba. Lehet, hogy egy éjszaka sem árt neki, a rizsliszt így elveszíti a fojtósságát.

Nyomjunk babapiskóta-formákat belőle vagy készítsünk golyókat és lapítsuk le őket - kinek hogy tetszik.

Mehet a sütőbe 180-190 fokra kb. 20 percre.
Kellően kemény lesz ahhoz, hogy ne tudjanak nagyobb darabot leharapni, viszont ügyesen fel tudják áztatni. Felnőtteknek isteni szegfűborssal!






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése