Hozzávalók:
- 3 tojás
- 1 csipet só
- 3 banán
- 150g puha margarin
- 250 g cukor
- 1 cs. vaníliás cukor
- 3 ek. tej
- 3 ek. joghurt
- 1/2 cs. sütőpor
- 400 g liszt
- 100 g olvasztott csoki
- (22 centis tortaforma)
Elkészítés:
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeverés: 165°). A formát kivajazzuk és morzsával megszórjuk.
- A tojások fehérjét kemény habbá verjük
- A banánokat pépesre mixeljük
- A lágy margarint habosra keverjük a cukrokkal és a tojások sárgájával. Hozzákeverjük a banánpürét, tejet és joghurtot (utóbbi 3-at akár előre is össze lehet keverni)
- Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
- Az egészet óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.
- A tésztát a formába töltjük és meglocsoljuk az olvasztott csokival. Villával elkeverjük, hogy márványos legyen. (én spirális alakban végighúztam a villát a forma belsejében)
- Középső rácson tűpróbáig, kb. 90 percig sütjük.
- Ha megsült, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
nagyon-nagyon finom volt.
Meg fogok próbálkozni a muffin-formával is
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése