2011. január 16., vasárnap

Banános márványkuglóf


Hozzávalók:
  • 3 tojás
  • 1 csipet só
  • 3 banán
  • 150g puha margarin
  • 250 g cukor
  • 1 cs. vaníliás cukor
  • 3 ek. tej
  • 3 ek. joghurt
  • 1/2 cs. sütőpor
  • 400 g liszt
  • 100 g olvasztott csoki
  • (22 centis tortaforma)

Elkészítés:
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeverés: 165°). A formát kivajazzuk és morzsával megszórjuk.
  2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük
  3. A banánokat pépesre mixeljük
  4. A lágy margarint habosra keverjük a cukrokkal és a tojások sárgájával. Hozzákeverjük a banánpürét, tejet és joghurtot (utóbbi 3-at akár előre is össze lehet keverni)
  5. Hozzászitáljuk a sütőporral elkevert lisztet is.
  6. Az egészet óvatosan összeforgatjuk a tojásfehérjével.
  7. A tésztát a formába töltjük és meglocsoljuk az olvasztott csokival. Villával elkeverjük, hogy márványos legyen. (én spirális alakban végighúztam a villát a forma belsejében)
  8. Középső rácson tűpróbáig, kb. 90 percig sütjük.
  9. Ha megsült, rácsra borítva hagyjuk kihűlni.
A képek este készültek állvány meg minden nélkül, de azért látszik, milyen gusztusos:)
nagyon-nagyon finom volt.
Meg fogok próbálkozni a muffin-formával is


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése