- 310 gr. BL 80 liszt
- 150 gr. teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 200 g. öregtészta
- 260 ml víz
- 3 ek olaj
- 10 g friss élesztő vagy 1/2-2/3 cs. száraz
- 1 tk. cukor
- 2 tk. só
Előző napok valamelyikén bekeverem az öregtésztát. Jó néhány kenyérre elég:)
Aztán a kenyérsütő- üstbe teszem a többi hozzávalóval együtt. Megdagasztatom vele, kikapcsolom a gépet, ugyanott meg is kelesztetem duplájára.(Lehetséges, hogy kell még hozzá kis liszt. )Utálok mosogatni, de nyugodtan lehet kelesztőtálba is rakni, én simán csak folpack-kal lezárom a "tepsi" tetejét.)
Formázom, behelyezem a jénai aljába. ráteszem a tetejét, ismét duplájára kelesztem ( a fürdőszobában, az a legmelegebb hely:)Amikor megkelt, bespriccelem a jénai tetejét vízzel és
230 fokra előmelegített sütőbe teszem 10 percre, majd leveszem 200 fokra és így sül tovább kb. 35 percet. Hideg vízzel lespriccelem és mehet a spejzba a hidegre, hogy cserepesedjen.
Legközelebb 2/3-át fogom venni mindennek, kinőtte a jénait, de még épp jó:
Aztán a kenyérsütő- üstbe teszem a többi hozzávalóval együtt. Megdagasztatom vele, kikapcsolom a gépet, ugyanott meg is kelesztetem duplájára.(Lehetséges, hogy kell még hozzá kis liszt. )Utálok mosogatni, de nyugodtan lehet kelesztőtálba is rakni, én simán csak folpack-kal lezárom a "tepsi" tetejét.)
Formázom, behelyezem a jénai aljába. ráteszem a tetejét, ismét duplájára kelesztem ( a fürdőszobában, az a legmelegebb hely:)Amikor megkelt, bespriccelem a jénai tetejét vízzel és
230 fokra előmelegített sütőbe teszem 10 percre, majd leveszem 200 fokra és így sül tovább kb. 35 percet. Hideg vízzel lespriccelem és mehet a spejzba a hidegre, hogy cserepesedjen.
Legközelebb 2/3-át fogom venni mindennek, kinőtte a jénait, de még épp jó:
Szia!
VálaszTörlésHa van időd, nézz be hozzám!