2011. január 11., kedd

Reform csokis muffin meggyel






Egy régen kinyomtatott és egy frissen talált recept keveréke ez. Nem az a szokásos nagyon levegős, a tk iszt miatt kicsit töményebb, egy bőven elég egy kávé mellé de nagyoncsokis:)

Hozzávalók:
száraz anyagok:
  • 15 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • 5 dkg finomliszt
  • 3 ek kakaópor
  • 3 kk. sütőpor
  • 1kk. szódabikarbóna

Ezeket elvegyítjük.

Nedves hozzávalók+édesítés:
  • 1 tojás
  • 3 ek vaj olvasztva(nem habosra csak olyan olajos állagúra, 0,5 dl olaj is jó)
  • 4 ek méz
  • 1-2 ek barna cukor, továbbá ízlés szerint (tényleg érdemes kóstolgatni, egy hajszállal édesebbre hagyjuk ynersen mint amileynre sülés után szeretnénk)
  • 3 ek sárgabaracklekvár (biztos ki lehet hagyni, akkor picit több cukor vagy méz kell)
  • 1-2 dl tej, ezt csak a legvégén tegyük hozzá fokozatosan attól függően, mennyit vesz fel, hogy ne túl sűrű de ne is túl híg, kanalazható tésztát kapjunk.
  • (csipet só)
+ csokoládédarabok 100 g étcsokoládéból
+meggy

Összekeverjük a két részt. Ezt csak a legutolsó pillanatban tegyük, amikor a sütő majdnem előmelegedett már, mert különben a szódabikarbóna és a sütőpor elveszítik erejüket idő előtt. Ez után keverjük hozzá a csokoládédarabokat.
Tegyünk egy kanállal a muffinpapírral kibélelt muffintepsi aljára, erre 3 szem meggyet (nekem befőtt) majd még 1-1,5 kanál tészta - egyenletesen jusson mindbe ( ne úgy mint nálam:)).

170 fokon 35-40 perc alatt készre sül. Tűpróbával ellenőrizzük, az ajtót ne nyitogassuk, mert összeesik.

Megpróbáltam lefényképezni sülés közben, mert igen nagyra nőtt aztán persze összeesett kissé, de ez tk lisztnél nem meglepő, sőt, egész jól teljesített végső soron. (ebből a képből inkább csak az látszik, milyen koszos a sütőajtó)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése