2013. november 2., szombat

Karamellkrémes cupcake

Nem tudom, olvas-e még egyáltalán valaki, annyira megritkultak a posztjaim az utóbbi időben...

Minden esetre egy kis maradék mascarpone eléggé motivált, és ma ismét volt egy kis energiám a konyhában sündörögni. Újabban nagyon izgatja a fantáziámat a karamella, így olyan receptet kerestem, ami mindkét alkotóelemet tartalmazza. Így találtam rá erre a receptre.

Az receptben szereplő muffin-alapot inkább nem reklámozom, nem siketült különösebben jól. A krémjét pedig azért nem, mert végül nem azt csináltam meg. Az elkészült krém azonban megérdemli, hogy ide kerüljön:) Szóval:

Első lépésként készítsünk bármilyen egyszerűbb muffin-alapot. A krém a következőkképpen készül:

Hozzávalók
  • kb. negyed csésze cukor
  • 50 gr vaj hidegen kockákra vágva
  • csipetnyi só 
  • negyed csésze tejszín -  (eddig ugyanaz)
  • 3 db lapzselatin  beáztatva, kinyomkodva
  • 250 gr mascarpone
  • 2dl tejszín felverve
Olvasszuk fel a cukrot egy lábasban (jó, ha nyeles), amikor felolvadt és borostyán-színe van, adjuk hozzá a vajat úgy, hogy minden kockát egyesével elkeverünk benne, sózzuk, majd adjuk hozzá a negyed csészényi tejszínt is. Ekkor még elég meleg ahhoz, hogy  a beáztatott lapzselatin könnyedén elvegyüljön benne. Hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét evőkanalanként, várjuk meg, míg elvegyül. Ez után óvatosan keverjük el benne a felvert tejszínt is. Töltsük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe 2 órára, majd díszítsük vele  a muffinokat.
akinek van kedve, bűvészkedhet egy kis karamellával is díszítésként.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése