Minden esetre egy kis maradék mascarpone eléggé motivált, és ma ismét volt egy kis energiám a konyhában sündörögni. Újabban nagyon izgatja a fantáziámat a karamella, így olyan receptet kerestem, ami mindkét alkotóelemet tartalmazza. Így találtam rá erre a receptre.
Az receptben szereplő muffin-alapot inkább nem reklámozom, nem siketült különösebben jól. A krémjét pedig azért nem, mert végül nem azt csináltam meg. Az elkészült krém azonban megérdemli, hogy ide kerüljön:) Szóval:
Első lépésként készítsünk bármilyen egyszerűbb muffin-alapot. A krém a következőkképpen készül:
Hozzávalók
- kb. negyed csésze cukor
- 50 gr vaj hidegen kockákra vágva
- csipetnyi só
- negyed csésze tejszín - (eddig ugyanaz)
- 3 db lapzselatin beáztatva, kinyomkodva
- 250 gr mascarpone
- 2dl tejszín felverve
Ha kihűlt, adjuk hozzá a mascarponét evőkanalanként, várjuk meg, míg elvegyül. Ez után óvatosan keverjük el benne a felvert tejszínt is. Töltsük nyomózsákba és tegyük a hűtőbe 2 órára, majd díszítsük vele a muffinokat.
akinek van kedve, bűvészkedhet egy kis karamellával is díszítésként.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése